O dietă este de obicei mai sănătoasă atunci când alimentele sunt consumate în starea lor cea mai naturală, mai uşor de recunoscut, iar prelucrarea uneori elimină ingrediente nutritive. Când vine vorba despre pâine albă sau orez, înseamnă că au fost îndepărtate tărâţele şi germenii, care, de asemenea, îndepărtează fibrele, fierul şi alţi nutrienţi. Alteori, procesarea poate impulsiona adăugarea de ingredientele nesănătoase, cum ar fi mai mult zahăr, sare sau grasimi trans. Prea multe dintre aceste lucruri pot duce la un risc crescut de boli cardiovasculare, diabet zaharat sau creşterea în greutate.
Ai putea să te simţi obosit sau irascibil
În funcţie de cantitatea de alimente prelucrate pe care o consumi, poţi observa o stare mai accentuată de oboseală sau sau iritabilitate crescută atunci când le scoţi din dietă. De exemplu, persoanele care consumă multe băuturi care conţin cofeină vor resimţi mai intens aceste senzaţii, pentru că aceasta este un energizant, dar şi deshidratează organismul. În plus, durerile de cap nu vor fi deloc neobişnuite. Şi scoaterea zahărului din alimentaţie va avea efecte similare. Partea bună este că aceste simptome nu vor dura mult, corpul îşi va reveni după o perioadă de ajustare de una-două săptămâni.
Continuarea o gasiti pe descopera.ro
foto: seriouseats.com
Comentarii